right_side

About Me

Visitor Worldmap

Jit2 Semut..Nk Ikut ....

There was an error in this gadget

BloG PatRoL

WhiCh PlanEt Yaaa...

Google Mini Search

SoniQue Beat

BoraK-BoRak

GosSip SpaCe

My Blog List

MuSiC JukeBox

Billboard News

In:

UiTM Johor Bergelap 1 Jam.........

Sambutan Earth Hour 2009 di UiTM JOhor sgt Membanggakan... di maner pd hari kejadiaan sume lampu temask lampu Jalan telah ditutp sbgi sokongan pada kempen yg dianjurkan oleh pihak HEP dan MPP UiTM Johor............ Terima KAsih Pada sumer yg menyokong usaha ssaya dan rakan2 seperjuangan yang sudi membantu saya ... Love u Guys......
Save Our Earth.......... reduce Global Warming

In:

Innovation Campaign

dis week is a bussiest week for me...... got lot of test...lot of assingment to b submit...... and i have to complete my paperwork on Kempen Inovasi 2009......... yang dijangka akan diadakan pada 15 Julai 2009........ a llt of site program will be held by My team MPP JOhor in order to respond to the Kempen inovasi 2009.............. tambah lagi.... saya n my naib k.projek perlu pergi ke Shah Alam utk berjmpa dgn Dato' VC itself utk mendapatkan kelulusan program lempen inovasi ini... owh ya kami juga perlu mendapatkan kelulusan DAto' VC utk mendapatkan sponsor....

In:

Minggu Keagungan Islam UiTM Johor 2009

Dis week Akhil Hayy will Comes down to UiTM Segamat to give talk about Islam Ats nama......
it eill be today 2nd April 2009, 9 p.m at Dataran Sri Bendahara.........
Everyone is invited........

In:

Support Earth Hour 2009





On 28 March 2009
From 8.30 P.M to 9.30 P.M
Thursday
Support the Campaign... Show Ur Comitment
Turn of the light for only 1 hour...
Purpose to conserve our environment to reduce
Global Warming


In:

Brain Drain + Tension = Otak Tercedera

fuhhh...minggu nie mcm2 berlaku dalam hidop kami..... ni nak habq lah... minggu nie jer kena handle 3 program... which is pelamcaran Kempen 3S... pelancaran Blog NR n Taklimat Akta 174... plus lagi assgmnt yg bertimbon2.... olus lagi keadaan kesihatan kami yg x ok... kener ceri beri.... bnyk kali kami terpakse memberi hasil pd toilet 2.... hahhahaah...kalo gini bikin gue kurus lor......huhuhuhu.... most of major assgmnt have 2 sbmt nxt week...it gv me pressure..plus i have to construct n discuss my important project that insayallah will b launched next semester..iaitu "Innovation CAmpaign - environment conserve toward globalization 2020" huh dgr tjuok pon dah berat.. aptah lagi nak melaksanakn nyerr..... sebab tulah sedikit sebnyk otak kami telah accidnt n tercedera... terpakselah g karaoke nak betolkn blik link2 dia...hahahahahahahaha.....lalalalalallalalal :p

In:

Renungkanlah.....................


sama ada ianaya adalah true story atau tidak.... saya sendiri tdk dapat memberi jawapanya... terpulanglah pada anda.....
Gambar ini diambil selepas mayat seorg lelaki dikebumikan aftercouple hour....keluarganya meminta myat anaknyer di keluarkan semula atas faktor yg tersendiri........ anda lihat sendiri keadaanmayat tersebut.... walaupon br beberapa jam dikebumikan keadaanya sgt menyayat hati... badan nya seperti telah dihentam dan dipukul....
Wallahualam...........

In:

Kasih Seorang Ibu

there is a sad story i want to share with all of u about a mother that have been abandoned by his own and only son....
kisah dia bermula dgn ada seorg hamba allah ... anak yg x mengenang budi.... dan tidak menghargai ibunya... anak ini malu dan berasa jijik dgn ibunya sendiri kerana ibunya hanya memiliki satu mater shj...... dia berasa malau apabila ibunya datang ke sekolah dan kawan2 nya asyik mentertawakan keadaan ibunya yg hanya bermata 1.. dia akan menghalau dan memarahi ibunya setiap kali ibunya dtg ke sekolah utk menghantar bekal mknan............ sehinggalah anak tersebt melanjtkan peljarn ke Singapura dan berkahwin di sana serta memiliki 1 anak yg tdk prnah ibunya berjumpa.................
1 hari ibunya dtg ke Singapura kerna terlalu rindu dgn anknyer dan ingn berjmpa dgn cucunya... akan tetapi... setelah smpi di rumah anknya..... dia telah dihalau kerana telah menakutkan cucunya..... "Pergi Org Cacat....Kau telah Menakutkan anka aku!!!!!" itulah perkataan yg diucpkan oleh anak yang derhaka... lantas ibunya menjawab "Maaf saya tersalah Rumah"...... pulanglah ibu tersebut dgn hati yg sayu.... beberapa bulan kemudian, anak tersebut dpt 1 invitation reunion of his school.... lalu dia plng ke MAlaysia utk menghadirinya.. anak tersbt juga plng ke rumahnya utk melihat n meninjau keadaan umah lame nya... dan mendapati ibu nya tiada.... jiran memberitahu bhwa ibunya telah meninggal dunia beberape minggu yg lalu.... ibunya meninggalkn sepucuk surat.....

"wahai anak kesayangan ku... aku amt berbangga & bersyukur kerana aku dikurniakan 1 anak yg berjaya, ckp sifat & berjaya.... aku ign memberitahu bhwa sewaktu kecil dulu..kamu telah mengalami 1 kemalangan yg menyebabkan sebelah matu kamu rosak.... sebagai seorang ibu...tidak tertahan aku melihat anakku derita dan cacat... lalu aku memberi matuku kepadamu... aku amat berbangga kerana anakku dapat melihat dunia ini dari kace mata ibunya... yang tercinta, IBUMU.............................

In:

Back 2 BasiC

Couple Day ago, ader sowg Hamba AllAh datag 2 me n meluahKan aper yg dia raser n problem dia.... Hamba Alllah nie menyatakan yang dia feel not being bLessing by god becoz of her failure n wish not being granted....

then i tell her... bp kali dalam sehari dia mengingati pencipta???? then she froze... TIADA KATA2 YG DAPAT DILUAHKAN DARINYA... Then iask her more... brp kerap dia memuji dan melaksanakn perintah yg ESA.... then she cry........ igtllah setiap aper yg berlaku haruslah kita kembali pada asal kita.... Igtlah Allah adalah pencipta dan segalanyer dtg darinya.....

In:

Exprience to ParlimeN

on 16 th Mac 2009, MPP UiTM Johor go for a trip to parLimen together wif prof. Madya Zaluddin bin Sulaiman our Ayahanda to see ho xectly the parlimen bersidang ... for me it was priceless exprience to see our leaders closely... on that day for the first time in my life i meet the Malaysia real keaders and been xposed to real politic situation.. on top of that i also gain a kowledge how a formal meeting been held..... on that day they were discussing about hot issue rgarding on action should be taken on the members of the parlimen that violate rules and regulation also on the palimen rules itself.....

after visiting parlimen.... PM. Zaluddin suggest us to visit Museum Kesenian Islam (MKI) which LocAted right in front of Masjid Negara....... but before that all of us solat at masjid negara...
fees entering MKI for student is RM6, for non-student RM12 n for children under 6 is free...... i personally suggest u to visit MKI... because that place display all islam architecture and monument back to ancient time.... at MKI what attract me most is the architecture of masjid Nabawi and Masjidilharam...and more....... it was a great memory.... :)

In:

Sejauh MaNa KakiKu Melangkah...

Dear My Love one (a.k.a family,friends, Lover, etc)....
dis message contain wish list that will express my feeling and hope for entire my life that i would like u guys to know n understand ......
In My Life i'm Looking For:-
  1. Blessing
  2. Happiness
  3. Peace
  4. LoVe
  5. Sincere Heart
  6. Angel that can save me
  7. Hope
  8. True Friend
  9. Attention
  10. Comfort Words
  11. A shoulder to cry
  12. A heart That will Listen
  13. Support

Listen To My Heart before u ................................................